A Corteva Agriscience™ Magyarországon

Something went wrong. Please try again later...

A Corteva Agriscience™ a Dow- és DuPont érdekeltségekre épül, amelyek a Dow AgroSciences Hungary Kft., a DuPont Magyarország Kft, a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. és a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. A jelentős szakembergárdával, technológiákkal, innovációkkal és kutatási-fejlesztési kapacitással rendelkező vállalatcsoport továbbra is épít a magyar agrárium szereplőivel, a termelőktől kezdve az élelmiszerfeldolgozókon át az oktatási intézményekig kiépített szoros kapcsolataira.

A Corteva Agriscience™ a növénytermesztés minden fázisában biztosítja ügyfeleinek a szigorú minőségi és jogi követelményeknek megfelelő vetőmagokat és növényvédelmi eljárásokat, és azt az átláthatóságot, amelyet már nemcsak a hatóságok követelnek meg, hanem a fogyasztók is elvárnak.

A Corteva Agriscience™ magyarországi jelenlétének meghatározó elemei a szegedi és szolnoki kutatóállomások, valamint a szarvasi Pioneer vetőmagüzem, amelyek a magyar mezőgazdaság egészének nemzetközi súlyát is növelik. 2007-ben a Szegeden 4 millió dollár (USD) ráfordítással, 3300 négyzetméter alapterületen épült új növénynemesítő állomás. Itt modern nemesítési módszereket alkalmazva, a kontinentális éghajlat (hazai) sajátosságainak figyelembevételével folyik a kukorica és napraforgó hibridek nemesítése.

A szolnoki növényvédőszeres szabadföldi kutatóállomás 1987 óta működik; alapítása óta tevékenységi köre, létszáma és területe jelentősen bővült. A kutatóállomáson folyó kísérleti munka diszciplinák szerinti megoszlása tükröződik a Corteva Agriscience™ növényvédőszer-palettáján is. Továbbra is központi helyet foglal el a gyomirtó szerek fejlesztése, de a fejlesztőmérnökök új hatásmechanizmusú, széles hatásspektrumú rovar- és gombaölő szerek vizsgálatán is dolgoznak.

A szarvasi Pioneer vetőmagüzem csúcsesztendőkben 16 – 18 ezer hektáron állít elő hibridkukorica napraforgó vetőmagot. Az üzem folyamatos fejlesztése és korszerűsitése az elmúlt húsz év során 52 millió dollár értékben valósult meg. Magyarország ökológiai adottságai, vetőmagtermelési és -feldolgozási tradíciója, tapasztalatai, valamint a logisztikai előnyök a hazai mezőgazdaság sikeres ágazatává tették a vetőmagelőállítást.

A Corteva Agriscience™ olyan tartópilléreken nyugszik, amelyek biztosítják a divízió stabilitását. A világ tudóstársadalmával együttműködve azért dolgozunk, hogy hosszú távon biztosított legyen bolygónk élelmiszer-, takarmány-, energia- és nyersanyag igénye. Kutatásaink, fejlesztéseink középpontjában azok a megoldások állnak, amelyek fenntartható módon igazodnak a világ változó és növekvő igényeihez. Ennek eredményeként cégünk egy igen erős portfóliót és ígéretes, fejlesztés alatt álló termékjelölteket tud felmutatni. A technológia-vezérelt innováció és a szilárd pénzügyi fegyelem a gyors növekedés biztosítéka. Olyan új technológiákat fejlesztünk ki, amelyek egyaránt figyelembe veszik az ember igényeit és a környezet megóvásának szempontjait. Arra törekszünk, hogy a termelés és a szállítás során minimálisra csökkentsük a környezetre gyakorolt hatást. A Corteva Agriscience™ Magyarországon is elérhetővé teszi a kiváló minőségű Pioneer vetőmagjait és a modern növényvédelmi eljárásait és ezzel nemcsak a magyar mezőgazdaság szereplőinek biztosítja a nemzetközi versenyképességhez szükséges legfontosabb feltételeket, hanem emeli a fogyasztók életminőségét is.