Sajtó Közlemény •  2020. 09. 22.

A Trelleborg csapat nyerte a Corteva által szponzorált Farming Simulator Liga döntőjét

Something went wrong. Please try again later...
CortevaFarmingSimulator1440560 Photo Credit : 

A gamer óriások a Grimme csapatot győzték le a 30.000 eurós díjért

Németország, Erlangen – 2020. szeptember 21. – A Corteva Agriscience örömmel jelenti be, hogy a Trelleborg csapat nyerte a Farming Simulator Liga döntőjét.

A hétvégén Erlangenben rendezett bajnokságon a Trelleborg csapat győzött és ezzel elnyerte a 30.000 eurós díjat, miután egy izgalmas meccs során legyőzte a Grimme csapatot.

A Corteva a Giants Software által fejlesztett mezőgazdasági témájú videójáték fő szponzora. A játék – amely egy gazdaság tényleges működését és gazdasági vonatkozásait szimulálja - virtuális farmerek milliót vonzza.

A Liga tavalyi indulása óta Európa-szerte 12 online és offline e-sport bajnokságot rendeztek. A játékok során a résztvevők megvásárolhatták a Corteva Pioneer® márkájú vetőmagjait és növényvédő szereit, amelyeket aztán a virtuális gazdaságokban használhattak.

Monica Sorribas, a Corteva Agriscience európai marketing vezetője elmondta: „Gratulálok a Trelleborg csapatnak a jól megérdemelt győzelemért! A való életben és a játékban egyaránt arra törekszünk, hogy felkeltsük az érdeklődést és a lelkesedést a következő generációs gazdálkodás iránt. A gazdálkodást kedvelő játékosoktól a játékokat kedvelő, jövőbeni gazdálkodókig a Farming Simulator bajnokság kiváló alkalom volt arra, hogy találkozhassunk a fiatalabb generációval.

Termékeink játékban való elhelyezése lehetővé tette számunkra, hogy megismertethessük a játékosokkal a fejlett gazdálkodás alapelveit és a különféle technikákat, a talaj előkészítésétől és a vetőmag kiválasztásától kezdve a növényvédelmen és a növények termesztésén át egészen termékeik piacra juttatásáig.”


A Corteva 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiája négy kulcsfontosságú téma köré építve 14 célt fogalmaz meg, amelyeket az elkövetkező 10 év során kell megvalósítani. A stratégia négy alappillére: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok - ideértve a fiatal generáció melletti elkötelezettségünket -, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok.

Monica Sorribas hozzátette: „A Farming Simulatorral létrejött partneri együttműködés számos azon kezdeményezésünk egyike, amelyet a Corteva azért vállalt, hogy a fiatalokat bevonja a fenntarthatóságról alkotott jövőképünk megvalósításába, ezzel is javítva a jelen és a jövő generációinak életminőségét.”

A Farming Simulator videójátékról és az eSports versenyről az FSL weboldalon található további információ.

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience, Inc. egy tőzsdén jegyzett, tisztán mezőgazdasággal foglalkozó globális társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kiegyensúlyozott és változatos kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldáso-kat, amelyek a termelékenység maximalizálására koncentrálnak a termés és a jövedelmezőség fokozása

érdekében. A mezőgazdaság néhány legismertebb márkájával, valamint az iparág vezető termék- és technológiai kutatás – fejlesztési hátterével, a társaság elkötelezett amellett, hogy az élelmiszer ágazat egészében együttműködjön az érdekelt felekkel, mivel mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva 2019. június 1-jén vált független tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt. További információk a  www.corteva.com oldalon találhatók. 

Kövesse Corteva-t a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen, a Twitteren és a YouTube-on.

A GIANTS szoftver

A 2004-ben alapított GIANTS Software GmbH egy svájci videojáték-fejlesztő és -kiadó vállalat, amely a népszerű mezőgazdasági szimulátor-sorozat, a Farming Simulator megalkotásával vált világszerte ismertté. A Zürichben, Erlangenben, Chicagoban és Brnoban található irodák munkatársai nagyon elkötelezettek amellett, hogy szoros kapcsolatot ápoljanak a mezőgazdaság iparral és közösséggel.