P64LE25 - Magyarország legnépszerűbb napraforgó hibridje *

Something went wrong. Please try again later...
Hero Image P64LE25

Mit is lehet még írni egy olyan napraforgóról, ami már harmadik éve piacvezető Magyarországon*, bevezetése óta Európa 17 országában, hét év alatt összesen a magyarországi napraforgó vetésterület több, mint tízszeresén bizonyított, és 2018-ban hazánkban minden ötödik napraforgó hektáron ezt a hibridet vetették. Ez a stabil, megbízható, kiszámíthatóan jól termő napraforgó a P64LE25.

A P64LE25 sikerének titka elsősorban az, hogy rendkívül jól alkalmazkodik a különböző talajviszonyokhoz, a sokszínű időjáráshoz és a változatos termesztéstechnológiákhoz. Igazi kozmopolita napraforgó, amely népszerű az oroszországi Krasznodartól Bulgárián, Románián és természetesen Magyarországon át egészen Franciaországig és az Ibériai félszigetig. Legyen az csapadékos vagy aszályos évjárat, mindenhol számíthatunk magas termőképességére. Kiemelkedően jól szerepel a hazánkra jellemző klímán is, ahol többnyire aszályos, de esetenként csapadékos időjárás is előfordul.

A P64LE25 fontosabb tulajdonságai:

  • A kimagasló termőképességére bármilyen évjárat és bármilyen termőhely esetén számíthatunk.

  • Pioneer Protector® Peronoszpóra és Pioneer Protector® Szádor minősítéssel rendelkezik!

  • P64LE25 hordozza egységesen az Express®** gyomirtási technológiához szükséges herbicid toleranciát, így biztonságos gyomirtást tesz lehetővé.

  • Már harmadik éve Magyarország legnagyobb vetésterületen termesztett napraforgó hibridje. (Kleffmann, 2016-2017-2018)

 

Kórtani és agronómiai tulajdonságai, termőképessége mellett a P64LE25 népszerűsége az Express®** gyomirtási technológiának is köszönhető. Ezt a gyomirtást évről-évre egyre nagyobb vetésterületen alkalmazzák a napraforgótermesztők, 2018-ban a hazai vetésterület 30%-án. A P64LE25 sikerei mellett további három, szintén az Express®** gyomirtási technológiában termeszthető hibridre is szeretnénk felhívni a figyelmet: a P64LE99-re, a P63LE113-ra és az idén bevezetésre kerülő P64LE136-ra.

Dr. Piukovics László
Vetőmag Termékmenedzser
Corteva Agriscience™ A DowDuPont Mezőgazdasági Üzletága

 

 * = Kleffmann piackutatás, napraforgó, 2016, 2017, 2018, Magyarország.

** az FMC-Agro bejegyzett márkaneve