A Corteva Agriscience és a Symborg bejelentette megállapodását

Something went wrong. Please try again later...
SymborgCortevaCover

A megállapodás Európán belül megerősíti azt a szövetséget, amely már létrejött az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Argentínában a biológiai megoldások kínálatának bővítésére.

Genf, Svájc; MURCIA, Spanyolország, 2022. július 21.– A Corteva Agriscience és Symborg, a mikrobiológiai technológiák szakértője ma többéves megállapodást jelentett be a baktérium-alapú nitrogénmegkötés területén való együttműködésről. A megállapodás szinte az összes európai kontinens országait és Izraelt is magában foglalja (kivéve az északi országokat és Hollandiát).

A megállapodás révén a Symborg kizárólagos forgalmazási engedélyt biztosít a Corteva számára a Methylobacterium symbioticum endofita baktérium alapú termékekre, amely a növénnyel együttműködve biztosítja a szükséges nitrogén kinyerését a levegőből. A Corteva széles kereskedelmi hálózatával, piaci jelenlétével, valamint kiterjedt kutatási és fejlesztési kapacitásával biztosítja a termék megfelelő piacra jutását.

A Corteva két márkát támogat majd, a hatékony tápanyagfelhasználást optimalizáló Utrisha ™ N és a BlueN ™ termékeket. Ez a technológia a hatékony tápanyag felhasználás révén nyújt éréket természetes szántóföldi környezetben, miközben alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez és segít fenntarthatóan maximalizálni a terméshozamot. A technológia az összes növénykultúrában elérhető lesz.

„A Corteva Agriscience folyamatosan új és innovatív megoldásokat hoz a piacra azáltal, hogy természetes eredetű termékeket kínál, amelyek kiegészítik a hagyományos növényvédelmi megoldásokat, például az Optinyte ™ nitrogénstabilizátort" - mondta Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelem üzleti platformjának elnöke.  „Örömmel dolgozunk a Symborggal azon fenntartható lehetőségek kibővítésén és maximalizálásán, amelyek segítenek a termelőknek megfelelni a változó környezeti feltételeknek, miközben termesztett növényeik egészségesek és termőképesek maradnak."

Igor Teslenko, az európai Corteva Agriscience elnöke hozzátette: „A Corteva Agriscience továbbra is új és innovatív megoldásokat nyújt azáltal, hogy természetes eredetű termékeket kínál a gazdálkodóknak, amelyek kiegészítik növényvényvédelmi megoldásainkat. Ez az együttműködés egy újabb előrelépést jelent a Corteva bővülő globális biológiai portfóliójában, amely a bevált, kiszámítható teljesítményű biostimulánsok, biokontroll és feromon termékek fejlesztésére irányul. A megállapodás erősíti elköteleződésünket, hogy növeljük a fenntartható hatékony nitrogén menedzsment technológia teljesítményét és elérhetőségét, miközben fokozzuk a termőképességet és a fenntarthatóságot, összhangban a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival."

„A Symborg célja a mezőgazdaság átformálása. Innovatív biológiai megoldásainknak köszönhetően segítjük a termelőket az egyik fő kihívás kezelésében: a jövedelmezőség és a fenntarthatóság kombinálásában. ”- mondta Jesús Juárez, a Symborg alapító partnere és vezérigazgatója. „Együttműködésünk megerősítése az európai Corteva-val nagyszerű lehetőség a BlueN ™ technológia átadásának fokozására és a fenntarthatóbb modell népszerűsítésére. Ez a fejlesztés fontos a mezőgazdasági, a társadalom egésze és a bolygó számára is.”

A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience egy nyilvánosan jegyzett, globális finanszírozású mezőgazdasági vállalat, amely az ipar egyik legteljesebb portfólióját kínálja a termelőknek világszerte - beleértve a vetőmag, a növényvédelem és a digitális megoldások kiegyensúlyozott és változatos keverékét -, amelyek a termelékenység maximalizálására összpontosítanak a hozam és a jövedelmezőség növelése érdekében. Az iparágban az egyik legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva Agriscience 2019. június 1-jétől független vállalat, korábban a DowDuPont mezőgazdasági üzletága volt.

További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook , YouTube  InstagramLinkedIn és Twitter oldalakon.

A Symborg
A Symborg egy biotechnológiai vállalat a mezőgazdasági ágazatban, amely segíti a gazdálkodókat a terméshozam maximalizálásában minimális erőfeszítéssel, hozzájárulva a fenntarthatóbb mezőgazdasághoz. A Symborg innovatív biostimulánsokat és biotrágyákat fejleszt ki, gyárt és forgalmaz minden típusú növény és mezőgazdasági rendszer számára, növelve a tápanyagok felhasználásának hatékonyságát, javítva a növények erősödését, a növény fiziológiai aktivitását és a stresszel szembeni toleranciáját, optimalizálva és növelve a betakarítási potenciálját és a termés minőségét. A kutatás-fejlesztés és az innováció iránti jelentős elkötelezettségének köszönhetően a Symborg az egyik vezető agrárvállalattá vált, amely biológiai megoldásokat szállít. Jelenleg vannak irodái Spanyolországban és Portugáliában, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Mexikóban, Chilében, Peruban, Törökországban és Kínában.

További információ a www.symborg.com oldalon található.

Kövesse a Symborgot a Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter és YouTube oldalakon.