Az innováció kínálja a megoldást a fenntartható gazdálkodásra a jövőben

Something went wrong. Please try again later...
CortevaAgromash1440

A Corteva Agriscience nemzetközi mezgazdasági vállalat részt vett az egyik legnagyobb hazai mezőgazdasági és mezőgép kiállításon, az AGROmashEXPO-n, ahol az agrár szakma vezető képviselői jelentek meg és mutatták be új fejlesztéseiket és innovatív termékeiket. 

Magyarország egyik legjelentősebb agráripari találkozója kiváló alkalom volt a szakértők számára, hogy véleményt cseléljenek a szakma jelenlegi és jövőbeli kihívásairól.

Az AGROMash EXPO-n Borsos László, a Corteva Agriscience vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója részt vett a Gabonatermesztők Országos Szövetsége által szervezett kerekasztal beszélgetésen, ahol a résztvevők kifejtették véleményüket az Európai Zöld Megállapodás okozta várható változásokról és az innovatív fenntarthatósági gyakorlatokról.

A beszélgetés során a szakértők egyetértettek abban, hogy egyértelműen nem lehet megjósolni mi történik a jövőben, de jól láthatóak bizonyos tendenciák, mint a precíziós gazdálkodás térnyerése és a különféle innovációs megoldások. Eközben fontos, hogy a fenntarthatóság támogassa a termelékenységet, tehát a cél továbbra is egészséges élelmiszert előállítani fenntartható módon, közben profitot termelve a gazdálkodóknak.

“A Corteva Agriscience két éve hirdette ki 2030-as fenntarthatósági startégiáját, egy évvel korábban, mint az Európai Zöld Megállapodás. A vállalat évek óta dolgozik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok és innovációk megteremtésén és fejlesztésén, és azon, hogy ezek elérhetőek legyenek a magyar piac számára. A Corteva folyamatosan innovatív megoldásokkal látja el a gazdálkodókat, hogy támogassa őket a fenntartható mezőgazdaságban, erre egy remek példa az új nitrogén menedzsment termékünk - az InstinctTM -, amely védi a termőföldet és kíméli a környezetet azáltal, hogy kevesebb nitrát mosódik ki a természetes vizekbe és csökkenti a légkörbe kibocsátott üvegházhatást okozó gázok mennyiségét. Emellett a nitrogén hosszabb ideig marad a gyökérzónában, így gazdaságosabbá teszi a termelést, mert a nitrogénre fordított költségek hatékonyabban hasznosulnak. Fáradthatatlanul dolgozunk azon, hogy a gazdálkodóknak új ezköztárt teremtsünk a növényvédelemben, ezt mutatja portfóliónk, amely több új biológiai termékkel bővült a közelmúltban és fog a jövőben. - mondta Borsos László, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója.