Legfrissebb mezőgazdasági innovációkkal találkozhattak a gazdálkodók a Corteva bemutatóin

Something went wrong. Please try again later...
PFsajtoanyagosz

A vállalat  megtartotta őszi Portfólió Farm rendezvénysorozatát Magyarország négy régiójában.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat megtartotta őszi Portfolió Farm bemutatóit aminek során ismertette legújabb mezőgazdasági innovációit a gazdálkodóknak. A bemutatók az ország négy részében zajlottak, Dél-Alföldön (Szarvason), Dél-Dunántúlon (Dombóváron), Észak-Alföldön (Debrecenben), Észak-Dunántúlon (Öttevényben). A helyszíneken a gazdálkodók személyesen találkozhattak a Corteva szakértőivel és megismerhették az új csávázási eljárásokat, a Pioneer® vetőmag hibrideket, a modern növényvédelmi megoldásokat és mezőgazdasági innovációkat.

A szarvasi megnyitón Jean-Philippe Riffat a Corteva középeurópai ügyvezető igazgatója a beszédében kiemelte: „A Corteva 2030-as fenntarthatósági céljaival összhangban bővítettük kínálatunkat idén. A meglévő termékek mellett friss innovációkkal készültünk a gazdálkodók számára, újdonságokkal találkozhatnak a természetes alapú biológiai termékek között, naprakész technológiákat és digitális megoldásokat láthatnak.”

Borsos László magyarországi ügyvezető igazgató hozzátette: A Corteva számára az innováció kulcsfontosságú, így komoly hangsúlyt fektet a kutatásra és a fejlesztésre, amely termékeinkben összpontosul. Már elkezdtük a munkát a következő évre, és megnövelt vetőmag mennyiséggel készülünk, hogy elegendő vetőmagot juttassunk el a magyar gazdákhoz a Corteva újdonságaival karöltve.” A Corteva elköteleződését az innováció iránt mutatja, hogy idén a portfóliónk 2 repcehibriddel, 1 napraforgóhibriddel, 1 kukoricahibriddel, 8 növényvédelmi, 1 új innovatív növekedést serkentő csávázószerrel és 1 új formulációjú hatékony nitrogén menedzsment termékkel bővült.”

A rendezvény fókuszában ősszel a Pioneer® kukorica vetőmag és a napraforgó vetőmag valamint az új növényvédelmi újdonságok voltak.

A bemutatókon a napraforgó és kukoricaszezon újdonsága két új hibrid volt: a P64LE163 linolsavas, Express toleráns hibrid, amely középkorai tenyészidejű, rendkívül tetszetős megjelenésű. Alacsony növényállomány, félig bókoló tányérállás jellemzi és megnövelt tőszámon is jól teljesít. A kukoricában újdonság a P0710 Optimum Aquamax hibrid, amelynek kimagasló a termőképessége. Ez a kukoricahibrid kiváló agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik, tenyészidejéhez képest alacsony növény, csöveit is alacsonyan hozza és rendkívül szignifikáns terméselőnyt mutatott az utóbbi években.

A Corteva növényvédőszer palettájára az elmúlt időszakban sorban érkeztek az újdonságok. 6 termékünk tartalmazza az ArylexTM hatóanyagot, amely nemcsak a növényvédelemben, de a parlagfű elleni küzdelemben is segít a gazdálkodóknak. Ezekből az utóbbi évek folyamán bevezetésre került a repcében a BelkarTM, majd a KorvettoTM gyomírtószer. A kalászos növénykultúrában a tavaszi gyomirtásra használható QuelexTM és a RexadeTM gyomirtó szer, amely őszi- és tavaszi búza-, rozs és tritikálé kultúrákban használható  a gyomnövények széles köre ellen. A napraforgóban az új innováció a Viballa®* amely szükséghelyzeti engedéllyel idén is használható volt a parlagfű elleni védekezésre és eredményesen alkalmazható az érzékeny gyomfajok nagyobb példányai ellen is. A Viballa®* hatékonyan irtja a parlagfű mellett a fehér libatopot, a bojtorján szerbtövist és a selyemmályvát is.

A Corteva ajánlata ősszel a MetkonTM, amely a repce kórokozók elleni védelme mellett a növekedésszabályozásban nyújt segítséget a gazdálkodóknak. A MetkonTM gombaölő szer magas hatóanyag tartalmával látványos hatást gyakorol a repcére. Őszi kijuttatás esetén nagy mértékben visszafogja a főhajtás növekedését javítva a télállóságot, felkészíti a növényt a tél átvészelésére.

A látogatók megismerhették a 2021-ben bevezetésre kerülő Ympact™ növekedést serkentő csávázószert a kalászos vetőmagok kezelésére. A készítmény a Corteva biológiai portfóliójának egyik első piacra kerülő tagja, mely szerves eredetű humin- és fulvosavak mellett magas koncentrációban tartalmaz mikroelemeket. Az Ympact™ csávázásnak köszönhetően gyorsabb a növények fejlődése, jobb a kondíciója, hatékonyabb az anyagcsere, így kedvező hatása van a termésre is.

A nitrogén menedzsment területén az újdonságot az új fejlesztésű Instinct™ hozza, amely korszerűbb formulációval a nitrogén hasznosulását, felvehetőségét javítja a kultúrnövény számára.

A Corteva Agriscience 2030-as fenntarthatósági vállalásait szem előtt tartva úgy állítja össze portfólióját., hogy csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását a szántóföldi növénytermesztésben és javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét.

*Engedélyezése folyamatban