A vállalat működését szolgáló célok

Üvegház_Működés

Elkötelezettségünk

Elköteleztük magunkat amellett, hogy növeljük működésünk fenntarthatóságát és bővítsük a gazdálkodóknak kínált megoldásainkat. Tízéves kötelezettségvállalásaink közé tartozik a fenntartható innováció, az éghajlati stratégia kidolgozása, a kizárólag fenntartható csomagolások használata, valamint telephelyeinken a fenntarthatósági törekvések fokozása.

2030-as célkitűzéseink

A fenntarthatósági feltételek előírása új termékek esetében

2025-re a Corteva Agriscience minden új terméke meg fog felelni a vállalat fenntarthatósági feltételeinek.

Mezőgazdasági rendszerünkben a jövőbeli kihívások leküzdéséhez elengedhetetlen az átalakulás és az innováció. Ezért minden új termékötletnek teljesítenie kell a fenntarthatósági feltételeket, mielőtt az továbbkerülne a termékfejlesztési folyamatba.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése

Az 1. és 2. hatókörbe tartozó kibocsátások 65%-os és a 3. hatókörbe tartozó kibocsátások 20%-os intenzitáscsökkentése 2030-ig az egész vállalatra kiterjedő, tudományosan megalapozott célok vállalásával.

Mivel a mezőgazdasági ágazat és a gazdálkodók közvetlenül szembesülnek a változó éghajlat hatásaival, a legalább 1,5 oC-ot megcélzó, tudományosan megalapozott elkötelezettségünk azt jelzi, hogy ki kívánjuk venni a részünket ebből a fontos feladatból.

Kizárólag fenntartható csomagolóanyagok használata

2030-ra minden csomagolás újrafelhasználható vagy újrahasznosítható lesz.

A fenntartható csomagolás használata csökkenti a teljes műanyagfelhasználást és a hulladék mennyiségét. Új eljárásokat és technológiákat fejlesztünk ki, amelyek lehetővé teszik az összes csomagolóanyag újrafelhasználását vagy újrahasznosítását.

Fenntarthatóságra irányuló erőfeszítéseink növelése

Fenntarthatóbb működés a hulladékcsökkentés, a víztakarékosság, a biológiai sokféleség növelése, a nagyobb átláthatóság és a fenntartható beszerzés révén.

Például dolgozunk azon, hogy az összes vetőmagüzemünk hulladéklerakótól mentes legyen, és a nagy igénybevételnek kitett területek víztakarékosabban működjenek. Továbbá a biodiverzitást elősegítő, ajánlott eljárásokat alkalmazunk a Corteva minden telephelyén és kísérleti gazdaságában. Emellett növelni fogjuk a beszállítói körünkben az elfogadást, hogy 2030-ra elérjük, hogy a globális célzott kiadások 25%-át sokszínű beszállítók és kisvállalkozások tegyék ki. Ismerje meg azelfogadásról, a sokszínűségről és a méltányosságról szóló nyilatkozatunkat.

Egy nő a kukorica fejlődését vizsgálja

Mindig helyesen, szigorú etikai szabályok szerint cselekszünk, illetve biztonságos és átlátható módon végezzük üzleti tevékenységünket.

– A Corteva alapértékei